Voel of het werkt
 
 • Je klant is geen persona Houd ruimte voor andere inzichten

  ‘Wat zou Janneke - 34 jaar oud, 2 kinderen, gek op retro - vinden van mijn nieuwe product?’ De ijkpersoon is geen heilige graal!

   
  Lees het hele artikel
 • Verrijk je vacatures... en vind talent!

  Nieuw talent vinden en overtuigen om bij je organisatie aan de slag te gaan? Daar is meer voor nodig dan alleen een vacature.

   
 • Blijf in touch met je thuiswerkers Met een levendig intranetplatform

  Als je veel thuiswerkt, is het soms een uitdaging om ‘in sync’ te blijven met elkaar. Ter inspiratie deel ik enkele inzichten uit de praktijk.

   
 • Google for Jobs beloont kwaliteitscontent

  Volgende week is het zover: Google Nederland lanceert Google for Jobs, de zoekfunctie voor vacatures die kwaliteitscontent beloont. Yes!

   
 • Nieuwe communicatiestrategie? Doe inspiratie op!

  Wil je meer resultaat behalen met je marketingactiviteiten? Ik voorzie je graag van inspiratie, met 5 inzichten uit de praktijk.

   
 • Bidwriter blogt Vergader slim en blijf vernieuwen

  Bid- en tenderteksten schrijven lijkt eenvoudig. Toch werkt dit in de praktijk vaak minder soepel. Doe je voordeel met mijn ervaringen.

   
 • Marketingjargon ontrafeld Advies in heldere taal

  Mistig vakjargon... marketingexperts kunnen er wat van. Met deze lijst ben je weer bíj!

   
 • Blogt jouw team al? Bereik meer klanten en sollicitanten

  Wil je jouw team aansporen om te gaan bloggen? Een goed idee, want zo geef je klanten en sollicitanten meer gevoel bij je organisatie, beschik je over een schat aan content om op social media te delen en ben je online beter vindbaar. Ontdek hoe je ook online de expertise van je collega's inzet.

   
 • Remote contentsupport De voordelen van een contentbureau op afstand

  Thuiswerken: het was even wennen, maar voor onze klanten veranderde er weinig. Voor 80 procent gebeurt ons werk op afstand, en dat doen we al sinds onze oprichting in 1997. Waarom werkt dat zo effectief?

   
 • Marcom-outsourcing Continuïteit en optimale zichtbaarheid

  Grip op marketing en communicatie betekent: garantie op continuïteit en optimale zichtbaarheid voor je doelgroep. Ontdek marcom-outsourcing door Vigor & Zest.

   
 • Klantervaring: VCS Marketingcommunicatie draait op volle toeren

  In 2018 schakelt CEO Wim van Deijzen Vigor & Zest in als copywriter voor de nieuwe website van VCS. Inmiddels draait de marketingcommunicatie op volle toeren.

   
 • Dilemma communicatie Uitbesteden of medewerker aannemen?

  Zoek je versterking in marketingcommunicatie? Dan start de zoektocht naar vakkennis en 100% betrokkenheid. Wacht even. Waarom zou je een medewerker aannemen, als je ook een bureau kunt inschakelen? Ontdek de voordelen.

   
 • Klantervaring: VIL Nieuwe profielteksten voor de website

  Vigor & Zest ontwikkelde nieuwe profielteksten voor de website van Van Iersel Luchtman Advocaten (VIL), in een herkenbare structuur en frisse schrijfstijl.

   
 • Corporate schrikreactie Paniek in de boardroom

  Vandaag neem ik je mee in een pijnlijk voorval. Een gebeurtenis die zich voordoet bij (vooral) grotere bedrijven. Ontdek hoe je dit voorkomt.

   
 • Klantervaring: DPG Media B2B-content(platform) voor ondernemers

  Voor DPG Media creëert Vigor & Zest content om B2B-klanten te inspireren en informeren. Contentmarketeer B2B Kim Mulder vertelt meer.

   
 • Meten is weten Maar gevoel is je doel

  Vigor & Zest daagt je uit: kijk vérder dan A/B-testen, persona’s en SEO-optimalisatie. Welk verhaal heeft je organisatie te vertellen?

   
 • Whitepaper-marketing Het hoe, wat en waarom

  Voorzie je doelgroep van inhoudelijke informatie, waarmee je ze echt verder helpt. Dat kan in de vorm van een uitgebreid artikel, een rapport, gids of stappenplan.

   
 • Storytelling wérkt Als het maar een goed verhaal is

  Zonder verhaal geen goede copy. Storytelling is een eeuwenoude kunst die uitblinkt door eenvoud. Je klanten willen het, dus jij ook.

   
 • Duurzame exposure Altijd relevant met 'evergreen content'

  Doorzame exposure, wie wil dat nu niet? Denk eens na over ‘evergreen content’. Daarmee haal je doorlopend een stroom nieuwe bezoekers naar je website of online platform.

   
 • Online video: dé trends van nu Maak impact met je video

  Ontdek vijf inzichten over online video. Zijn dit de trends? Nee, het zijn blijvertjes. Vigor & Zests videoproducer Marcel produceert al jaren volgens deze principes.

   
 • Socialmediamarketing Hoe spring je eruit?

  Socialmediamarketing is een vechtmarkt. De concurrentie op alle kanalen neemt toe. Hoe spring je eruit, met sprankelende social content die aansluit op de interesses van je ontvanger?

   
 • Goede voornemens? Zet een (schrijf)training op ‘t verlanglijstje

  Ja hoor, die tijd van het jaar is weer gekomen dat we mogen nadenken over... de goede voornemens! Bij veel mensen staat zelfontwikkeling hoog op het (verlang)lijstje, zoals eindelijk eens echt goed zakelijk leren schrijven. En wat zou het toch mooi zijn als dit voornemen uitkomt! Aan Vigor & Zest ligt het in elk geval niet, wij helpen jou én je collega’s hier graag bij. Dus geef (jezelf) eens een training cadeau!

   
 • Spraak naar tekst Efficiënter werken met spraakgestuurd schrijven

  Produceer je veel rapporten of zit je boordevol inspiratie voor blogs en artikelen? En heb je weinig tijd om dit alles op papier te zetten? Benut spraaksoftware en zet je ideeën om van spraak naar tekst.

   
 • Aansprekende bedrijfsfilm Goed verhaal, lekker kort ook

  Wil je een bedrijfsfilm laten maken? Vraag je dan af: hoe kan het productiebureau me helpen om mijn verhaal zo mooi mogelijk in beeld te brengen én het zo goed mogelijk te verwoorden? Met deze aanpak creëer je het videovisitekaartje dat iedere potentiële klant (en de concurrentie) verbluft.

   
 • Staatssecretaris Knops: ‘Overheid communiceert onbegrijpelijk’

  Opvallend nieuws: staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken vindt dat de overheid onbegrijpelijk communiceert. Denk aan mysterieuze belastingbrieven en een extreem onduidelijke vacaturetekst. Zijn mening: dat moet anders. Lees hoe je korte metten maakt met vage taal in je organisatie en zo meer resultaat behaalt.

   
 • Starten met contentmarketing? Ontdek waar te beginnen

  Veel bedrijven willen iets met contentmarketing. Hoe doe je dit doeltreffend? Waar vind je inspiratie en hoe verspreid je een verhaal strategisch? Vigor & Zest denkt met je mee.

   
 • Daarom marketing-outsourcing Continuïteit, voorspelbare kosten

  Je wil een zakelijk blog opzetten. Je webcopy opfrissen met oog voor SEO. Talenten inspireren met vernieuwende vacatures. Maar het komt er gewoon niet van... De marketingafdeling heeft andere prioriteiten of mist de ervaring. Herkenbaar? (Ook) daarom marketing-outsourcing.

   
 • De vacatureclichégenerator Onweerstaanbaar ondoorzichtig!

  Wil je snel een vacature schrijven die niet opvalt in de massa? Die naadloos past in het vlotte ‘taaltje’ van het standaard functieprofiel? Gebruik dan de vacatureclichégenerator. Succes gegarandeerd.

   
 • Duurzame exposure Altijd relevant met ‘evergreen content’

  Bevat je content volop interessante informatie, inspiratie of leuke weetjes? Door te hergebruiken profiteer je ook ná publicatie van je werk. Dus: blaas je huidige content nieuw leven in!

   
 • SEO met resultaat 5 inzichten

  ‘We moeten iets met SEO!’ Bij Vigor & Zest krijgen we vaak vragen over SEO-optimalisatie. Hiermee maakt je je website vindbaar in Google. En zorg je ervoor dat potentiële klanten je sneller en beter weten te vinden. Wat werkt wel, wat niet? 5 inzichten.

   
 • Help, mijn freelancer is ziek! Zo waarborg je continuïteit

  Stel je voor: je mailing of persbericht moet de deur uit. Daarom bel je je vaste freelance copywriter. Die neemt niet op. Je stuurt hem een e-mail. En dan krijg je een berichtje terug. Hij is ziek. Voorlopig kan hij helaas geen werk verrichten...

   
 • Verhoog je conversie Ontdek meer over UX-writing

  Een effectieve webpagina is gebruiksvriendelijk én zet de lezer aan tot actie. Daarvoor moeten copy en design optimaal samensmelten. Met UX-writing krijg je het voor elkaar. Een innovatieve techniek of een ‘oude bekende’ met een hippe naam?

   
 • Zillenial-proof vacature? Doe de checklist

  Er gaapt een generatiekloof tussen de mensen die vacatureteksten opstellen en het zo gezochte aanstormend talent. Ontdek mijn checklist voor ‘zillenial-proof' vacatures.

   

Contentconsult

Goede resultaten boek je samen. Daarom onderzoeken we graag waar we je bij kunnen helpen. Vraag een contentconsult aan.