Daag ons maar uit!
 
 • 21-07-2021-

Schriftelijke communicatie Je teksten op topniveau

 

Schriftelijke communicatie is niet moeilijk.

Breng de e-mails, brieven, brochures en rapporten van jouw organisatie op hoog niveau. Werk met je team aan de kwaliteit van je schriftelijke communicatie. Vigor & Zest helpt je hierbij, met een (online) schrijftraining op maat.

 • De manier waarop je communiceert met prospects, klanten, relaties en collega’s, weerspiegelt de professionaliteit van je organisatie.

 • Op lange e-mails met wollige taal reageren je collega’s of klanten minder snel dan op korte berichten met een duidelijke vraag.

 • In de training schriftelijke communicatie leren we je hoe je met minder moeite vlot leesbare teksten opstelt.

Het resultaat: jij communiceert duidelijk en je doelgroep onderneemt de actie die jij voor ogen had.

 

Professioneel visitekaartje

 • Tone of voice
  Met professionele schriftelijke communicatie geef je een sterk visitekaartje af. In de training staan we daarom ook stil bij ‘tone of voice’: op welke manier spreek je jouw doelgroep aan? Zorg voor herkenbaarheid bij je doelgroep en bewaak je de kwaliteit van je uitingen.

 • Werk efficiënter
  Nog een belangrijk aspect van schriftelijke communicatie: efficiënt e-mailen. Kost e-mails beantwoorden je veel tijd, en stoor je je aan een overvolle inbox? In de training schriftelijke communicatie geven we je tips om effectiever te e-mailen.

  Bijvoorbeeld door je boodschap in enkele zinnen duidelijk te maken, zodat je mailverkeer minimaliseert. En door een goede onderwerpregel te kiezen, waardoor je ontvanger snel reageert.

Maak impact met je geschreven stukken

Afgestemd op jouw leerdoelen en wensen

We ontwikkelen een training schriftelijke communicatie altijd op maat. Vooraf inventariseren we de leerdoelen. En in de training werken we met casussen uit de praktijk en (geanonimiseerd) schrijfwerk uit jouw eigen team. Online of bij jou op locatie.

Lees meer over deze training of bekijk ons volledige trainingsaanbod.

Ontdek ook: ondersteuning bij contentcreatie

Produceert jouw team veel schriftelijke communicatie, en heb je daarbij ondersteuning nodig? Onze contentspecialisten produceren met plezier e-mails, brieven en rapporten, in de tone of voice van jouw organisatie.

Lees meer over contentcreatie door Vigor & Zest. Of kom kennismaken, tijdens een contentconsult.    

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.