Neem de proef op de som
 
  • 28-02-2022-

Klantervaring: DPG Media B2B-content(platform) voor ondernemers

 

Storytelling ondersteunt het wervingsproces

Voor DPG Media creëert Vigor & Zest sinds oktober 2018 content om B2B-klanten te inspireren en informeren. Contentmarketeer B2B Kim Mulder vertelt over onze samenwerking.

Succesvolle start
“We zochten contact met Vigor & Zest omdat we een campagne voor de zorgsector wilden starten. Want we signaleerden een tekort aan personeel en wilden laten zien hoe storytelling kan helpen in het wervingsproces. Na een goed eerste gesprek besloten we deze eerste campagne samen te doen, als kennismaking. Deze campagne was zo succesvol, dat we onze samenwerking voortzetten.”

Diverse campagnes

“Na de zorgcampagne volgden campagnes voor verschillende sectoren, zoals het onderwijs, automotive en de uitvaartsector. En campagnes voor specifieke diensten of evenementen, zoals de Nijmeegse Vierdaagse. Vigor & Zest maakte hiervoor whitepapers, blogs, (interview)artikelen, mailings en socialmediaposts."

 

Meer campagnes en nieuwe contentvormen

"Later breidden we dit uit met videotestimonials, interviewvideo’s, productvideo’s en podcasts. En besteedden we de opmaak van een aantal infographics en fysieke mailings aan Vigor & Zest uit. Ook mijn collega’s weten Vigor & Zest inmiddels te vinden, omdat ik hen regelmatig adviseer Vigor & Zest te schakelen. Bijvoorbeeld voor specifieke artikelen of product- en propositiepagina’s op de website.”

Essentieel: vertrouwen in kwaliteit
“Vigor & Zest heeft aan een half woord genoeg, zij weten precies welke tone of voice wij zoeken, wie onze klanten zijn en hoe je die overtuigt. Daarnaast denkt Vigor & Zest actief mee. Dit alles bespaart mij veel tijd. Daarbij komt dat ik altijd kan rekenen op kwaliteit. En als ik feedback heb op content, kijkt Vigor & Zest kritisch mee. Ze komen altijd met goede suggesties. Dat vertrouwen in kwaliteit is voor mij essentieel in een samenwerking.”

Contentplatform voor ondernemers
“Op dit moment werken we aan een platform voor ondernemers: Media en marketingadvies. Met toegankelijke informatie en tips voor ondernemers die willen starten met marketing. Dit platform staat in de steigers en als het eenmaal staat, blijven we het actualiseren met nieuwe content.”

 

Proefopdracht

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.