Daag ons maar uit!
 
 • 17-01-2022-
 • door Marcel-

Online video: vijf inzichten Maak impact met je video

 

Iedere minuut wordt er 400 uur video geüpload bij YouTube

Ook kijken we dagelijks wereldwijd meer dan een miljard uur aan YouTube-video’s. De reden? We zijn met zijn allen erg visueel ingesteld en houden van storytelling.

Hieronder vijf inzichten over online video. Géén trends, maar blijvertjes. Ik produceer mijn video’s al jaren volgens deze principes.

 
 • 1. Storytelling
  Flitsende online video’s met timelapses, dronebeelden en virtual reality? Dit ‘opleuken’ van video’s wordt zelfs door jongeren steeds minder gewaardeerd. In deze tijd val je juist op door een duidelijke boodschap te brengen, waarmee je je doelgroep raakt. Want, ‘If you can’t tell it, you can’t sell it’.

 • 2. Tutorials
  Tutorials doen het enorm goed. De populariteit neemt alleen maar toe. Jongeren zoeken alles op via YouTube. Met een goede SEO-videostrategie wordt je organisatie goed gevonden. Zo’n YouTube-kanaal met tutorials is dus een slimme zet. Met deze online video’s bouw je gericht aan je merk en aan vertrouwen.

 • 3. Vaste reeks
  ‘De kracht van herhaling’ geldt zeker ook voor online video: een vast format biedt de kijker houvast. In een serie online video’s diep je een concept steeds verder uit of herhaalt je je boodschap. Zo’n serie helpt je om kijkers te binden. Het creëert herkenning. De beste ideeën vormen een basis voor eindeloos kijkplezier.

 
 • 4. Lange video’s
  Er bestaat nog altijd de hardnekkige misvatting dat de boodschap in een video in recordtijd verteld moet worden. Het tegendeel is waar! Veel platformen zoals YouTube en Facebook geven de voorkeur aan langere video’s. Korte hapsnap video’s krijgen eerder strafpunten dan bonuspunten van zoekmachines.

  De gedachte daarachter is dat je met een korte, en dus minder inhoudelijke video, internet en de servers van YouTube vervuilt. Mijn advies: wees zo lang als je relevant bent. Focus op het brengen van een goed verhaal. Dat is belangrijker dan de lengte van de video. Inhoud wordt beloond - óók in de algoritmes van platformen.

 • 5. Corporate
  Online video wordt steeds belangrijker in de communicatie van bedrijven. Logisch: video is een vorm waarin je een bepaalde sfeer kunt neerzetten. Hoe voorkom je dat de online video te corporate overkomt? Met een consistent verhaal (storytelling). Zo bereik je je doelgroep en zorg je ervoor dat je boodschap blijft hangen.

Online video van Vigor & Zest

Wil je ook méér doen met online video? Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en naar onze creatieve ideeën? Neem contact op voor een vrijblijvend eerste advies. Graag tot snel!

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.