Neem de proef op de som
 
 • 03-01-2022-

Méér conversie in 2022? Ga het nieuwe jaar in met knallende content die converteert

 

Behaal méér resultaat

Je product of dienst verkopen. Nieuw talent aantrekken voor je organisatie. Of het aantal inschrijvers op je nieuwsbrief vergroten. Wat je doel ook is: je wilt resultaat behalen. De conversie verhogen. Hoe? Doe je voordeel met onze tips. 

Effectieve content is aantrekkelijk en zet jouw doelgroep aan tot actie. Wees er hierbij op bedacht dat de (online) aandacht van lezers vluchtig is. Wil je converteren, zorg dan in elk geval voor korte en krachtige teksten, die scanbaar en helder zijn.

 

Breng je SEO-basis op orde

Goede content bestaat niet zonder SEO-basis. Ik hoef je vast niet uit te leggen dat je met een aantal simpele trucjes hoger kunt scoren in Google: search engine optimization. Ik zet de basispunten voor je op een rij:

 • Zoekwoordenonderzoek
  Met zoekwoorden, ofwel keywords, onderscheid je je van soortgelijke content. Doe hier een onderzoekje naar. Er bestaan diverse tools. In deze blog over Google-optimalisatie vertellen we je er meer over.

 • Zoekwoorden verwerken
  Gebruik je zoekwoorden regelmatig in je tekst. Plaats je hoofdzoekwoord sowieso in de titel en in tussenkopjes.

 • Waardevolle linkjes
  Google rankt jouw pagina hoger als je linkt naar andere pagina’s, zowel interne als externe pagina’s. Gebruik in de linktekst wel woorden die iets zeggen over de pagina waar de link naartoe leidt.

 • Aantrekkelijke title tag, URL en metadescription
  Dit zijn de eerste dingen die iemand ziet als hij googelt op jouw zoekwoord. Zorg dus dat dit de lezer enthousiast maakt om door te klikken. En let op het maximum aantal tekens. 

 

4 schrijftips voor converterende content

 • 1. Schrijven = schrappen
  De meeste internetgebruikers hebben weinig aandacht voor wat ze lezen. Dus: hoe korter, hoe beter. Dwing jezelf om overbodige en wollige tekst te schrappen.

 • 2. Schrijf actief en spreek de lezer aan
  Wat lees jij liever? Uw bestelling wordt zo snel mogelijk verzonden. Of U ontvangt uw bestelling zo snel mogelijk. Juist.

 • 3. Gebruik tussenkopjes
  Zo wordt je tekst scanbaar. Je ziet in één oogopslag waar het over gaat. Net zoals bij dit artikel.

 • 4. Zet aan tot actie met een CTA
  Een call to action vertelt de lezer wat hij moet doen. Klik hier! Bestel nu! Schrijf je in! Doe mee! Laat minstens één CTA in je tekst terugkomen.
   

 

Maak het aantrekkelijk met visuals

Foto’s, video’s, infographics, memes en screenshots. Een online tekst kan niet meer zonder. Een visual kan je tekst niet alleen verduidelijken. Het maak je tekst ook levendiger, aantrekkelijker en prettiger om te lezen. Want zeg nou zelf, zit jij te wachten op één lange lap tekst? Ik ook niet.

Bovendien kun je met visuals je SEO-score verbeteren. Door een duidelijke ALT-tekst te kiezen, die aangeeft wat er te zien is op jouw visual.

Een laatste tip...

Heb je je converterende content af? Laat het even door iemand nalezen. Zo weet je gelijk of het werkt.

Maak gebruik van ervaring

Wil je hulp bij het creëren van content om meer conversie te behalen in 2022? Wij voorzien je graag van advies. Onze contentspecialisten hebben decennialange ervaring met converterende content. Vraag een contentconsult aan en voel of het werkt.

 

Proefopdracht

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.