Voel of het werkt
 
  • 02-03-2020-
  • door Milou-

Verrijk je vacatures Boost je employer brand...

 

…en vind nieuw talent!

Nieuw talent vinden én overtuigen om bij je organisatie aan de slag te gaan. Daar is meer voor nodig dan alleen een vacature. Kandidaten willen weten hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer. Wie worden mijn collega’s? Wat is de cultuur? Welke sfeer hangt er? Met welke gave projecten ga ik aan de slag? Verrijk je vacatures met persoonlijke ervaringsverhalen, van echte collega’s.

Vertellen dat er in je organisatie volop doorgroeimogelijkheden zijn is één, het laten zien is twee. Je medewerkers zijn belangrijke ambassadeurs van je organisatie. Hun ervaringen vormen voor potentiële sollicitanten het bewijs dat het klopt wat je in je vacature vertelt.

Blogs die tot de verbeelding spreken

Hoe onderscheidt je organisatie zich in de branche? Waarom is het er zo prettig werken? Naar welke functies zijn andere collega’s zoal doorgestroomd? Laat het je mensen zelf vertellen, in authentieke blogs die tot de verbeelding spreken. Een collega kan bijvoorbeeld vertellen over:

  • de eerste werkdag en onboarding (laat zien: hoe word ik als nieuwe collega ontvangen?)

  • een bijzonder project met mooie uitdagingen en resultaten

  • de highlights van het afgelopen jaar (bijv. als decemberpost)

  • een bezocht evenement, beurs, congres of mooi bedrijfsfeest

  • zijn of haar carrièrepad tot nu toe (ontwikkel- en doorgroeikansen tonen)

Deze verhalen dragen bij aan het imago van je organisatie en zetten aan tot sollicitatie op vacatures.

Collega’s aan het woord over vacatures

Denk ook aan blogs die aansluiten op de openstaande vacatures. Zoek je een hr-medewerker? Laat een andere hr-collega óf de hr-manager dan eens vertellen over de werkzaamheden, de sfeer in het team en mooie kansen die je organisatie biedt. Extra leuk is dat de potentiële sollicitant direct kennismaakt de toekomstige collega(‘s) of leidinggevende.

 

In de mix

Blogs én vlogs

Wissel de blogs ook af met professionele vlogs, ‘gewoon’ gemaakt met een smartphone! Zo bereik je nog meer potentiële sollicitanten en creëer je extra variatie in je content. Denk aan een vlog over een deelname aan een beurs of congres, of neem een enthousiaste videovacature op!

Laat het zien met fotografie

Verrijk je verhalen vervolgens ook met mooie beelden en foto’s van de werkomgeving. Laat dat mooie kantoorpand zien, van binnen en buiten. Toon de werkplek of leg de collega’s vast tijdens een overleg of brainstorm. Zo komt je arbeidsmarktcommunicatie echt tot leven.

En dan… continuïteit

Start je met bloggen en vloggen? Dan is de volgende uitdaging: continuïteit blijven geven aan je content. Zorg dat je blog niet na drie verhalen alweer ‘inkakt’. Blijf je collega’s enthousiasmeren om te bloggen en vloggen. Dat vraagt soms om een lange adem, maar een actueel blog draagt positief bij aan je employer branding. Met als resultaat: méér sollicitaties van kundige kandidaten die passen bij je organisatie.

Ook bloggen en vloggen?

Bij Vigor & Zest ondersteunen we je mensen graag met hun blogs. Met schrijftips, redactie of ghostwriting. Vloggen? Ook dan helpen we je graag met een professionele, consistente uitstraling en tips voor een hoogwaardige vlog met je smartphone. Neem contact met ons op, we praten je graag bij over de mogelijkheden.

 

Contentconsult

Goede resultaten boek je samen. Daarom onderzoeken we graag waar we je bij kunnen helpen. Vraag een contentconsult aan.