Daag ons maar uit!
 
  • 16-11-2022-
  • door Milou-

Verrijk je vacatures... en vind talent!

 

Persoonlijke ervaringsverhalen

Nieuw talent vinden én overtuigen om bij je organisatie aan de slag te gaan. Daar is meer voor nodig dan een vacature. Kandidaten willen weten hoe het eraan toegaat op de werkvloer. Verrijk je vacatures met persoonlijke ervaringsverhalen, van echte collega’s.

Vertellen dat er in je organisatie volop doorgroeimogelijkheden zijn is één, het laten zien is twee. Je medewerkers zijn belangrijke ambassadeurs van je organisatie.

Blogs die tot de verbeelding spreken

Hoe onderscheidt je organisatie zich in de branche? Waarom is het er zo prettig werken? Laat het je mensen zelf vertellen, in authentieke blogs over:

  • de eerste werkdag en onboarding

  • een bijzonder project met mooie uitdagingen en resultaten

  • de highlights van het afgelopen jaar

  • een bezocht evenement, beurs, congres of bedrijfsfeest

  • zijn of haar carrièrepad tot nu toe

Deze verhalen dragen bij aan het employer brand van je organisatie en zetten aan tot solliciteren.

Collega’s aan het woord over vacatures

Denk ook aan blogs die aansluiten op vacatures. Zoek je een hr-medewerker? Laat een hr-collega of de hr-manager dan vertellen over de werkzaamheden, de sfeer in het team en mooie kansen die je organisatie biedt.

 

In de mix

Blogs én vlogs

Wissel de blogs af met vlogs, ‘gewoon’ gemaakt met een smartphone! Zo bereik je nog meer potentiële sollicitanten en creëer je variatie in je content. Denk aan een vlog over een beurs of congres, of neem een videovacature op.

Laat het zien met fotografie

Verrijk je verhalen ook met mooie beelden van de werkomgeving. Laat het kantoorpand zien, van binnen en buiten. Toon de werkplek of leg collega’s vast tijdens een brainstorm. 

En dan… continuïteit

Start je met bloggen en vloggen? Dan is de volgende uitdaging: continuïteit blijven geven aan je content. Blijf collega’s enthousiasmeren om te bloggen en vloggen. Met als resultaat: méér sollicitaties van kandidaten die passen bij je organisatie.

Ook bloggen en vloggen?

Bij Vigor & Zest ondersteunen we je mensen graag met hun blogs. Met schrijftips, redactie of ghostwriting. Vloggen? Ook dan helpen we graag, voor hoogwaardige vlogs met de  smartphone. We praten je graag bij over de mogelijkheden.

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.