Daag ons maar uit!
 
  • 21-09-2023-
  • door Lotte-

Klantervaring: Mennens Inhoudelijke contentcreatie

 

Vakkennis vertalen naar pakkende content

In het najaar van 2019 heeft Mennens gekozen voor contentcreatie door Vigor & Zest. We ontwikkelen o.a. webcopy, artikelen, blogs en whitepapers. De grote uitdaging is steeds: inhoudelijke vakkennis vertalen naar een vlot geschreven tekst.

De case in het kort:

  • 2019: Mennens schakelt Vigor & Zest in voor webcopy

  • De samenwerking verloopt zeer prettig en soepel

  • Hierna ontwikkelen we artikelen, blogs en whitepapers

  • We doen recht aan de inhoud, verdiepen ons in de materie

  • Resultaat: professionele content, in een frisse schrijfstijl

 

2019: behoefte aan nieuwe webcopy

Mennens is al meer dan 130 jaar marktleider in hijs- en heftechniek. In 2019 is het bedrijf niet tevreden met de webteksten. Er spreekt beleving uit, maar de inhoud is te vaktechnisch. Dat kan professioneler worden beschreven, in een frisse schrijfstijl. Daarom vraagt Mennens aan Vigor & Zest om nieuwe webcopy te ontwikkelen. 

Project verloopt zeer vlot en soepel
Dit project verloopt zeer vlot en soepel. In goede samenwerking realiseren we in korte tijd frisse, nieuwe content voor de website. Mennens vraagt ons vervolgens om een Engelstalig whitepaper en inhoudelijke artikelen te ontwikkelen. 

 

Whitepaper, artikelen, blogs en visuals

De onderwerpen zijn behoorlijk vaktechnisch: veilig hijsen en heffen in cleanrooms (zoals laboratoria) en valbeveiliging. We ontwikkelen het whitepaper en de artikelen, en vertalen dit door naar inhoudelijke blogs en opvallende socialmediavisuals. Hiermee kan Mennens een nog groter publiek bereiken.

Wij verdiepen ons in de inhoud
Mennens kan bij Vigor en Zest rekenen op een hoge reactiesnelheid en op een partner die zich in de inhoud verdiept. Wij vertalen vakkennis naar pakkende content:

  • Vigor en Zest interviewt Mennens uitgebreid over de vakinhoud

  • Onze eerste opzet wordt door Mennens inhoudelijk gereviewd

  • We ontwikkelen hoogwaardige content in een herkenbare stijl

Bij dit alles onderhouden we een prettig en warm contact. Zo weten de collega’s van Mennens ons inmiddels ook te vinden voor schrijftrainingen, arbeidsmarktcommunicatie, vacatures, taalvragen en kennisdossiers. 

Michel de Vos, Project Marketing Manager bij Mennens, vertelt: "Vigor & Zest ontzorgt ons op het gebied van contentcreatie, zowel business wise als voor de arbeidsmarkt. Ze reageren snel, weten de juiste snaar te raken en denken graag proactief mee. Ik ben ‘content’ met de samenwerking en de kwaliteit!" Een fijne samenwerking!

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.