Neem de proef op de som
 
 • 14-02-2023-
 • door Milou-

Hoe maak je geloofwaardige content? Straal je liefde uit!

 

Of je nu bindt, boeit, enthousiasmeert of herkenning opwekt

Geloofwaardige content creëren is makkelijker gezegd dan gedaan. In een tijd waarin je doelgroep via allerlei verschillende platforms wordt overspoeld met informatie, rijst de vraag wanneer iets ‘de waarheid’ is. Die ligt immers altijd in het midden. Of niet?

Geloofwaardige content, hoe?
Er is een legio aan hulpmiddelen die je geloofwaardigheid ten goede komt. Denk aan positieve recensies en de kracht van herhaling. Stop vooral liefde in je content én straal dat uit. Klinkt abstract? Niet met mijn tips.

 

Mijn 3 concrete tips

 • Tip 1: vind jouw unieke verhaal
  Gaan we terug naar de basis, dan is vooral jouw verhaal dat telt. Een authentiek, krachtig en persoonlijk verhaal is jouw onderscheidende waarde in de markt. Beter goed gejat dan slecht bedacht gaat hier niet op. Sterker nog: het doet afbreuk aan je geloofwaardigheid.

  Ook als er veel organisaties zijn die verkopen wat jij verkoopt, is er altijd jóuw verhaal. Al die organisaties hebben immers niet dezelfde beweegreden als jij. Met storytelling breng je dat over de bühne. Vertel dus je eigen verhaal, dat is altijd geloofwaardig.

 • Tip 2: laat superlatieven achterwege
  Als jij 100% gelooft in jouw product of dienst, gelooft je doelgroep het ook. Maar in je eigen product of dienst geloven, is niet hetzelfde als jezelf op een voetstuk plaatsen. Is jouw product geweldig, het allerbeste of ongeëvenaard? Jezelf met deze woorden bewieroken ligt voor de hand, maar is niet geloofwaardig. Wil je vanuit je eigen naam geloofwaardige content maken, houd het dan feitelijk. En laat de superlatieven over aan onafhankelijke partijen.

 • Tip 3: wees eerlijk
  Eerlijkheid duurt het langst. Dat geldt ook voor geloofwaardige content. Valse beloften zullen uiteindelijk tot weinig leiden. Ze zorgen hoogstens voor negatieve recensies en mond-tot-mondreclame. Houd het dus eerlijk. Daarmee zorg je voor vertrouwen. En iemand die we vertrouwen, geloven we eerder dan iemand de we niet vertrouwen.

 

Neem contact op

Op zoek naar je authentieke, waarheidsgetrouwe verhaal? Neem contact op en kom langs. Samen zetten we het op papier. En zorgen we niet alleen voor vervoering, maar ook voor actie. 

 

Proefopdracht

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.