Daag ons maar uit!
 
 • 22-03-2024-
 • door Lotte-

Inschrijven op aanbestedingen Hoe maak je het tot een succes?

 

Inschrijven op aanbestedingen tijdrovend?

Helaas, dat is het echt. Het is een monnikenwerk. Maar er is ook goed nieuws: inschrijven op aanbestedingen is níet moeilijk. Als je het methodisch aanpakt, lukt het je zeker.

Voor veel ondernemers is inschrijven op aanbestedingen een ‘brug te ver’. Het proces lijkt complex en tijdrovend. Vigor & Zest kan je begeleiden. Benieuwd naar onze aanpak? Zó gaan we te werk:

 

Onze aanpak in 7 stappen

Het proces van inschrijven op aanbestedingen staat onder leiding van een bidbegeleider. Dat ben jij zelf of iemand uit je team. Vigor & Zest coacht de begeleider.

Vooraf: zorgvuldige bid-kwalificatie
Voorafgaand aan het bidproces vindt zorgvuldige bidkwalificatie plaats. Uitgangspunt is dat je alléén gaat inschrijven op aanbestedingen waar je daadwerkelijk kansrijk bent. Wel zo efficiënt.

 

En dan... aan de slag!

 • Stap 1: kickoff
  Tijdens de kickoff verdelen we werkzaamheden en stellen we deadlines vast. Eventueel bepaalt het team vragen voor de nota van inlichtingen.

 • Stap 2: beantwoorden
  Bidteamleden gaan aan de slag om de vragen vanuit de bid te beantwoorden. Ieder beantwoordt de vragen die hem of haar zijn toegewezen.

 • Stap 3: input bundelen
  De bidbegeleider verzamelt alle input en verwerkt dit tot één coherent geheel, met coaching van Vigor & Zest.

 • Stap 4: review
  Vigor & Zest reviewt het document tot twee weken voor de deadline. Toezenden van individuele feedback gebeurt uiterlijk een week voor deadline.

 • Stap 5: eindsessie
  Twee dagen voor de deadline voeren de bidteamleden, bidbegeleider en Vigor & Zest een gezamenlijke eindsessie. Samen verwerken we openstaande punten.

 • Stap 6: reflectie
  Na ontvangst van de uitslag evalueren de bidteamleden, de bidbegeleider en Vigor & Zest het bidproces.

 • Stap 7: vieren!
  Als je de aanbesteding wint, vieren de bidteamleden en de bidbegeleider dit samen.

Voor een winnend resultaat

Vigor & Zest heeft inmiddels veel ervaring met het inschrijven op aanbestedingen met opdrachtgevers. Een goede bid- of tendertekst is altijd het resultaat van teamwerk. Samen werken we aan een winnend resultaat.

Meer weten?
Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen bij het inschrijven op aanbestedingen? Neem contact op, we helpen je graag.

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.