Daag ons maar uit!
 
  • 11-07-2022-
  • door Marcel-

Bedrijfsvideo maken Mooi beeld en een goede verhaallijn

 

Wil je een bedrijfsvideo laten maken?

Vraag je dan af: hoe kan het productiebureau me helpen om mijn bedrijfsvideo zo mooi mogelijk in beeld te brengen én zo goed mogelijk te verwoorden? Met deze aanpak creëer je het videovisitekaartje dat iedere potentiële klant (en de concurrentie) verbluft.

Misschien heb je het bij concullega’s gezien:

  • een prachtige bedrijfsvideo met geweldige beelden
  • maar zonder sterk verhaal
  • de identiteit van de onderneming ontbrak

Zonde, want op die manier is de bedrijfsnaam in de video inwisselbaar en is de bedrijfsvideo geen verrijking voor de website of social kanalen.

Hoe voorkom je dit euvel?

Het draait om doordachte verweving van tekst met beeld én een goede verhaallijn. Want zo blijf je de kijker boeien met je bedrijfsvideo. Ontdek hoe Vigor & Zest je hierbij helpt.

 

Zo moet het NIET

We pakken er een voorbeeld bij, kijk eens naar de bedrijfsvideo. Heb je een idee wat dit (fictieve) bedrijf doet, wat het bijzonder maakt en waarom je met deze onderneming moet samenwerken? Wij ook niet.

Onze tips:

  • Kies voor een concrete tekst, schrap clichés

  • Gebruik beelden die kenmerkend zijn voor je bedrijf

  • Benoem overtuigende USP’s

Dit werkt wél

1. Projectmanagement

Een interview plannen, is een belangrijk onderdeel van de voorbereiding. Waar gaan we filmen, hoe laat, met wie en wanneer is het script af? Ook deze vragen horen bij de bedrijfsvideo. Voor een soepele samenwerking nemen wij het projectmanagement op ons. Zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

2. Interview vooraf: wat wil je vertellen

Om tot een sterke bedrijfsvideo te komen, plannen we voor de opnames altijd een interview. Of het nu om een klantverhaal, testimonial of interviewvideo gaat: een (ruw) script geeft houvast. Tijdens de opnames en in de voorbereidende fase.

Je krijgt zo al een idee hoe de bedrijfsvideo eruit komt te zien én je houdt de lengte van de bedrijfsvideo in toom. Kijkers willen een goed, compact verhaal. Met een script voorkom je dat het verhaal tijdens de opnames alle kanten op gaat.

3. Spanningsboog in je bedrijfsvideo

Je wil de kijker tot het einde van je bedrijfsvideo vasthouden. Een boeiend verhaal vertellen met een kop en een staart is één. Dit op een aansprekende manier in beeld brengen twéé.

Onze film- en montageprofessional besteedt daarom veel aandacht aan de enscenering: alleen een ‘talking head’ is not done, er moet ook beweging zijn. Beelden van de onderneming, interactie met collega’s of vertellen terwijl je wandelt. Zo creëer je een spanningsboog.

4. Ondertiteling: bereik ook millennials

Je verhaal staat op beeld, precies zoals je het voor ogen had. Mooi! De finishing touch is de ondertiteling. Want geïnteresseerden hebben niet altijd de mogelijkheid om je bedrijfsvideo met geluid af te spelen. Zéker als je ook millennials wilt bereiken, die je bedrijfsvideo vooral op hun telefoon bekijken.

Om ook bij hen je boodschap onder de aandacht te brengen, voegen we ondertiteling toe. We kunnen deze titeling ook Nederland- Engels en Engels-Nederlands vertalen. Correcte ondertiteling is een must, anders leidt het af of wekt het irritatie op. 

 

Deel het resultaat

Staan alle puntjes op de i?

Dan mag de bedrijfsvideo gezien worden. Deel hem op je website, via LinkedIn of Facebook. Denk ook eens aan Instagram: een foto- en videogeniek medium met volop zakelijke kansen.

Wil je sparren over je bedrijfsvideo en het (SEO-proof) delen daarvan? Vraag een contentconsult aan of kom langs in Arnhem. De koffie staat klaar!

 

Proof of the pudding

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.