Ik wil nú resultaat
 
  • 02-12-2019-
  • door Jessica-

Spraak naar tekst: efficiënter werken met spraakgestuurd schrijven

 

Produceert u veel rapporten of zit u boordevol inspiratie voor blogs of artikelen? En hebt u weinig tijd om dit alles op papier te zetten? Dan is onze gouden tip: benut de mogelijkheden van spraakgestuurd schrijven. Hiermee zet u uw ideeën om van spraak naar tekst.

Stelt u zich voor: u hebt een belangrijke meeting gehad en wilt graag uw gedachten daarover noteren maar moet direct in de auto stappen en door naar een volgende afspraak. Dan is spraakgestuurd typen een uitkomst. Hiermee zet u eenvoudig spraak naar tekst om. Zo maakt u handig gebruik van uw tijd: uw mobiel hebt u altijd bij de hand. Op een later moment kunt u het (laten) uitwerken.

Spraak naar tekst voor marketingdoelen

U kunt spraakgestuurd schrijven dus gebruiken om eenvoudig wat snelle aantekeningen voor uzelf en collega’s te maken. Daarnaast kunt u spraaktechnologie inzetten voor marketingdoeleinden. Want zo kunt u input aanleveren aan uw collega’s van de afdeling marketing zonder dat u zichzelf de druk oplegt om direct de juiste woorden te schrijven.

Ook als u samenwerkt met externe bureaus is dit een efficiënte methode. U spreekt het in, een slimme tool zet het om van spraak naar tekst en u verzendt deze informatie op een moment dat het u uitkomt.

 

Tips: deze software transformeert spraak naar tekst

Er zijn verschillende apps die spraakopnames voor u omzetten in tekst. De meest toegankelijke en gratis tools staan waarschijnlijk al op uw telefoon, tablet of laptop. U kunt dus direct van start. We geven u graag enkele tips voor de beste ‘spraak naar tekst’-tools.

1. Mobiel of tablet – Android en Apple

Hebt u een vrij nieuwe Android-telefoon, dan staat er een standaard dictafoon-teken in uw toetsenbord. Open een notitieapp zoals Keep, druk op het icoon en spreek uw verhaal in. Leestekens kunt u direct toevoegen door die in te spreken. Maar u kunt er ook voor kiezen om de tekst achteraf handmatig te bewerken. Ziet u het opname-icoon niet terug? Download dan het speciale Gboard Google-toetsenbord voordat u aan de slag gaat met omzetten van spraak naar tekst.

Ook Apple heeft een dicteerfunctie in het toetsenbord. Open de notities-app, doe uw verhaal en de software zet uw spraak naar tekst om.

2. Laptop of pc

Uw telefoon is ideaal om tekst in te spreken als u onderweg bent. Hebt u bijvoorbeeld een kantoor voor uzelf, dan is het natuurlijk ook mogelijk om uw laptop of pc voor spraakopnames te gebruiken. Werkt u met Apple? Dan heeft u standaard een tool waarmee u spraak naar tekst omzet. Ga naar instellingen - algemeen - toetsenbord, klik op de microfoon en spreek uw verhaal in. Hebt u een andere laptop of pc, dan kunt u via de Chrome-browser in Google Docs inspreken. En hebt u een Office 365-abonnement, dan kunt u in de toekomst ook via Word Nederlandse spraak naar tekst omzetten.

Tekst verder uitwerken?

U zult zien: deze inspreektechniek scheelt u tijd. De tijd die u bespaart doordat de software spraak naar tekst omzet, kunt u benutten om de tekst verder uit te werken. Of u kunt die uitwerking uitbesteden. We helpen u hier graag bij, óók met vertaling vanuit het Engels naar het Nederlands en vice versa. Kom eens bij ons op de koffie, pal naast station Arnhem Centraal. We delen graag onze tips met u.

 

Inspiratiesessie

Vertel ons uw zakelijke uitdaging. Tijdens een inspiratiesessie ontrafelen we uw vraagstuk. Vervolgens komen we met een doordacht plan van aanpak. Daarin richten we ons maar op één ding: resultaat voor u en uw organisatie.