Neem de proef op de som
 
CSRD-rapport laten schrijven
Voldoe aan je verplichting

En haal meer uit je duurzame investeringen

Je wil vooroplopen in duurzaamheid. Je mvo-principes implementeren, in lijn met nieuwe Europese wetgeving. En daarover juist rapporteren. Dit vraagt tijd en aandacht. Vigor & Zest neemt het werk uit handen. Bij ons kun je een compliant én leeswaardig CSRD-rapport laten schrijven.

Wat is een CSRD-rapport?

De Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) is een nieuwe Europese richtlijn. Het beschrijft hoe organisaties hun impact op maatschappij en milieu moeten rapporteren. Grote ondernemingen  zijn verplicht om uitgebreid te publiceren over hun mvo-prestaties.

Langetermijnwaarde creëren
Een CSRD-rapport laten schrijven is méér dan voldoen aan je verplichtingen. Het stelt je in staat om meer te halen uit je duurzame investeringen. Want met een CSRD-rapport behaal je concurrentievoordeel en identificeer en beheer je mvo-risico’s en -kansen. Zo creëer je langetermijnwaarde voor je organisatie.

 

Tijd en aandacht

In het opstellen van een CSRD-rapport gaat veel tijd en aandacht zitten. De richtlijn is gedetailleerd. Bovendien vereist de CSRD dat je organisatie informatie verzamelt en analyseert over een breed spectrum aan mvo-thema’s. Vigor & Zest neemt het werk uit handen.

De juiste verslaglegging
Ons team heeft ruime ervaring met communicatie rondom o.a. mvo en de energietransitie. Je CSRD-rapport laten schrijven, vraagt immers om kennis van verslaglegging én van duurzaamheid. Wij brengen je sociale en duurzame impact in kaart. We begrijpen de verplichtingen en implementeren deze in onze verslaglegging.

 

Wat staat er in het rapport?

In de CSRD komen de drie ‘ESG-thema’s’ aan bod: environment (milieu), social (sociaal) en governance (bestuur). Wat je precies moet rapporteren, staat in de European Sustainability Reporting Standards (ESRS).

Onderwerpen die aan bod komen
Enkele voorbeelden van onderwerpen die onderdeel zijn van de CSRD:

  • Maatschappelijke betrokkenheid
  • Arbeidsomstandigheden
  • Emissies en afval
  • Corporate governance
  • Energie- en watergebruik
  • Diversiteit en gelijke behandeling
  • Integriteit en anti-corruptie

De CSRD is bedrijfsspecifiek: bedrijven hebben enkele algemene verplichtingen - maar zijn vooral verplicht om informatie te geven over onderwerpen die relevant zijn voor hun bedrijfsactiviteiten.

 

Waarom een CSRD-rapport laten schrijven?

Met CSRD-rapportage voldoe je aan je verplichtingen én kun je meer halen uit duurzame investeringen:

  • Verbeter je reputatie als verantwoordelijke organisatie.
  • Krijg meer vertrouwen van relaties, klanten en medewerkers.
  • Breng je mvo-risico’s en -kansen concreet in kaart.

We nemen het werk uit handen
CSRD-rapport laten schrijven? Ons team van specialisten neemt je het werk uit handen. Met onze kennis en ervaring bieden we ondersteuning en advies. Zodat je nu én straks voldoet aan de toenemende eisen van opdrachtgevers, investeerders en regelgevende instanties.

 

Proefopdracht

Zakelijke schrijfuitdaging? Neem de proef op de som en laat Vigor & Zest je helpen.