Ik wil nú resultaat
 
  • 02-03-2020-
  • door Milou-

Verrijk uw vacatures boost uw employer brand…

 

…en vind nieuw talent!

Nieuw talent vinden én overtuigen om bij uw organisatie aan de slag te gaan. Daar is meer voor nodig dan alleen een vacature. Kandidaten willen weten hoe het er écht aan toegaat op de werkvloer. Wie worden mijn collega’s? Wat is de cultuur? Welke sfeer hangt er? Met welke gave projecten ga ik aan de slag? Verrijk uw vacatures met persoonlijke ervaringsverhalen, van echte collega’s.

Vertellen dat er in uw organisatie volop doorgroeimogelijkheden zijn is één, het laten zien is twee. Uw medewerkers zijn belangrijke ambassadeurs van uw organisatie. Hun ervaringen vormen voor potentiële sollicitanten het bewijs dat het klopt wat u in uw vacature vertelt.

Blogs die tot de verbeelding spreken

Hoe onderscheidt uw organisatie zich in de branche? Waarom is het er zo prettig werken? Naar welke functies zijn andere collega’s zoal doorgestroomd? Laat het uw mensen zelf vertellen, in authentieke blogs die tot de verbeelding spreken. Een collega kan bijvoorbeeld vertellen over:

  • de eerste werkdag en onboarding (laat zien: hoe word ik als nieuwe collega ontvangen?)

  • een bijzonder project met mooie uitdagingen en resultaten

  • de highlights van het afgelopen jaar (bijv. als decemberpost)

  • een bezocht evenement, beurs, congres of mooi bedrijfsfeest

  • zijn of haar carrièrepad tot u toe (ontwikkel- en doorgroeikansen tonen)

Deze verhalen dragen bij aan het imago van uw organisatie en zetten aan tot daadwerkelijke sollicitatie op openstaande vacatures.

Collega’s aan het woord over vacatures

Denk ook aan blogs die aansluiten op de openstaande vacatures. Zoekt u een HR-medewerker? Laat een andere HR-collega óf de HR-manager dan eens vertellen over de werkzaamheden, de sfeer in het team en mooie kansen die uw organisatie biedt. Extra leuk is dat de potentiële sollicitant direct kennismaakt de toekomstige collega(‘s) of leidinggevende.

 

In de mix: blogs én vlogs

Wissel de blogs ook af met professionele vlogs, ‘gewoon’ gemaakt met een smartphone! Zo bereikt u nog meer potentiële sollicitanten en creëert u extra variatie in uw content. Denk aan een vlog over een deelname aan een beurs of congres, of neem een enthousiaste videovacature op!

Laat het zien met fotografie

Verrijk uw verhalen vervolgens ook met mooie beelden en foto’s van de werkomgeving. Laat dat mooie kantoorpand zien, van binnen en buiten. Toon de werkplek of leg de collega’s vast tijdens een overleg of brainstorm. Zo komt uw arbeidsmarktcommunicatie echt tot leven.

En dan… continuïteit

Start u met bloggen en vloggen? Dan is de volgende uitdaging: continuïteit blijven geven aan uw content. Zorg dat uw blog niet na drie verhalen alweer ‘inkakt’. Blijf uw collega’s enthousiasmeren om te bloggen en vloggen. Dat vraagt soms om een lange adem, maar een actueel blog draagt positief bij aan uw employer branding. Met als resultaat: méér sollicitaties van kundige kandidaten die passen bij uw organisatie.

Ook bloggen en vloggen?

Bij Vigor & Zest ondersteunen we uw mensen graag met hun blogs. Met schrijftips, redactie of ghostwriting. Vloggen? Ook dan helpen we u graag met een professionele, consistente uitstraling en tips voor een hoogwaardige vlog met uw smartphone. Neem contact met ons op, we praten u graag bij over de mogelijkheden.

 

Inspiratiesessie

Vertel ons uw zakelijke uitdaging. Tijdens een inspiratiesessie ontrafelen we uw vraagstuk. Vervolgens komen we met een doordacht plan van aanpak. Daarin richten we ons maar op één ding: resultaat voor u en uw organisatie.